Hos Kroptimal tilbyder jeg nænsom og professionel hundeklipning, hvor jeg sikrer, at din hund ser pæn ud i pelsen, og frem for alt føler sig godt tilpas og fungerer optimalt. For at have fuld bevægelsesfrihed og fungere godt er det essentielt, at hundens pels er passet efter de behov, som netop dén type pels kræver. Der er stor forskel på de forskellige typer af pels, ikke alle skal klippes, nogen fælder i stedet – og også her kan vi gøre en forskel, når det kommer til optimal funktion og minimering af løse hår i din sofa eller på dine gulve.
Jeg klipper med respekt for din hunds behov og pelsstruktur, så resultatet bliver både funktionelt og pænt.
Jeg er tilmeldt fuld uddannelse og er løbende på kurser for at dygtiggøre mig i de forskellige pelstyper og klip.
Din langhårede hund skal optimalt børstes flere gange om ugen. Helst en smule hver dag, når den er hvalp, så den vænner sig stille og roligt til pelspleje. Gør det til en hyggestund og brug gerne lidt af hvalpens yndlingsgodbidder.
Husk også at træne, at du godt må tjekke poter, trædepuder, klør, ører og øjne. Dette skal hvalpen have ordnet både ved dyrlæge og frisør fremover, og derfor er det alt godt at have forberedt den på den tilhørende håndtering.
Korthårede hunde skal ligeledes børstes og have fjernet løse og døde hår – specielt i fældeperioderne. Derudover har de samme behov for at lære at blive håndteret – både ved dyrlæge og evt. i salon eller til anden behandling.
Hvor ofte skal din langhårede hund klippes?
Din langhårede hund skal klippes ca. hver 2.-3. måned, hvis du selv klarer den daglige gennembørstning. Vi finder det interval, der passer for jer, afhængigt af ønsker på længde og vedligehold.
Forberedelse og træning til frisør
Din hund skal lære at stå på et bord, gerne op i højde, så du selv har en godt arbejdshøjde. Læg et skridsikkert underlag på bordet, så hunden ikke glider og kan stå fast.
Start med at børste hunden roligt igennem med børste eller karte. Husk også de svære men vigtige steder, under forben i armhulen, i lysken ved bagbenene osv. Børst i lag og så langt i bund, at du kan se huden uden at ramme den, så den bliver rød og irriteret.
Husk at du godt må tjekke poter, trædepuder, klør, ører og øjne.
Bad hunden efter behov og brug en god hundeshampoo samt balsam eller pelskur. Det letter børstearbejdet og hjælper til at holde pelsen filterfri og ved lige.
© 2025 Kroptimal – Designet af Auxo.dk